Shopping i Oxford


Lämna lite utrymme och några kilos marginal i resväskan när du packar för språkresan. Risken är stor att du vill ha med dig halva Oxford hem och en shoppingdag i London lär väl inte göra saken bättre (utrymmesmässigt, alltså).

Shopping i London kommer jag att ta upp i ett senare blogginlägg, men nu är det fokus på Oxfords centrala shoppinggator och gallerior. Viktiga gator att lägga på minnet är bl.a. Queen Street, Cornmarket Street (se bilden) och High Street, men intressanta butiker finns även på andra gator i samma område. De två största galleriorna är Westgate and Clarendon Centre. Westgate ligger i västra änden av Queen Street och Clarendon Centre i östra. På Westgate hittar du t.ex. budgetklädkedjan Primark (billigare än H&M!), New Look och Oasis (också kläder) och en massa annat. På Clarendon Centre finns t.ex. Zara, GAP och French Connection, men det finns ju mer än kläder förstås - butiken Menkind är specialiserad på boys toys, men prylgalningar oavsett kön kan nog hitta roliga grejer där. I övrigt finns det den typ av butiker och caféer man brukar hitta på gallerior.

Gillar du böcker måste du bara besöka Blackwell's på Broad Street. Här kan du sätta dig i ett hörn och mysa med en bok eller passa på att ta en latte på Coffee Republic på plan 1. Lite annorlunda atmosfär än svenska bokhandlar och eftersom de har c:a 200 000 titlar i lager finns det troligtvis något som passar dig.

Gulliga prylar och souvenirer hittar du t.ex. på Alice's Shop på St Aldates (konceptet bygger på Alice i Underlandet) och Past Times på Turl Street. Det finns gott om vintage också och min kaktokiga kompis (se tidigare inlägg) rekommenderar särskilt Uncle Sam's på Little Clarendon Street för den som är sugen på t.ex. en billig second hand-skinnjacka. Föredrar du en mer preppy stil kan du gå till High Street i stället och leta upp Jack Wills som är lite i stil med GANT - inte så billigt, men bra kvalitet. Det tycker i alla fall min kaktokiga kompis, som ligger bakom de flesta av de här tipsen.

Är det något särskilt du tänkt köpa, som jag inte tagit upp? Har du tips på butiker eller områden? Varsågod att kommentera!

Oj! Höll på att glömma - man måste besöka Covered Market också, fast det kan jag berätta mer om i ett senare inlägg.

Kommentarer
Postat av: Julia

Hej! Hur stora avstånd är det mellan de olika gatorna.. typ hur stort är centrum? :)

2011-04-28 @ 16:48:29
Postat av: Emma

Hej Julia!

De flesta gatorna ligger inom några hundra meters avstånd från varandra och det är mindre än 1 km som längst mellan butikerna jag tipsat om (förutom listan över vintage-butikerna, som är mer utspridda över hela stan).



Gå gärna hit: http://tinyurl.com/6b7sjnc , klicka på kartan och dra ner den gula gubben till street view. Då kan du "promenera" runt på gatorna och bekanta dig med omgivningarna.

2011-04-28 @ 17:50:09
URL: http://oxfordinjuly.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0