Packning

Har fått en del frågor om packningen. Eftersom vi åker med British Airways får varje elev checka in en större resväska med maxvikt 23 kg och utöver detta även bära med sig två mindre bagage in i flygplanet. Den incheckade väskans storlek får maximalt vara 90cm x 75cm x 43cm, medan de två väskor man tar med in i flygkabinen får vara 56cm x 45cm x 25cm respektive 45cm x 36cm x 20cm. I praktiken innebär detta en mindre resväska/bag samt en handväska/laptopväska. Det fina med att åka med British Airways är att de inte väger handbagaget. Den enda begränsningen är att du ska kunna lyfta upp väskan på hyllan ovanför sätena.

Om någon av er händelsevis spelar gitarr och vill ta med en sådan, så kan man ta med den som det större av sina handbagage. Använd då helst hardcase.

Det viktigaste i handbagaget är att alla vätskor (tandkräm, schampoo, linsvätska) finns i behållare som är maximalt 100 ml. Samtliga dessa behållare ska kunna rymmas i en förslutningsbar enliterspåse. Har ni inte en sådan, så finns de på flygplatsen. Det är även bra att ha med alla viktiga papper (pass, försäkring, sjukförsäkringskort) i handbagaget samt ett klädombyte ifall oturen skulle vara framme och det incheckade bagaget skulle hamna på avvägar. Mer tips kommer och har ni frågor om packning får ni hemskt gärna kommentera.

/Emma

Kommentarer
Postat av: Clara

Hej!

Nu börjar resan närma sig och jag har en liten sista minuten fråga :)

Ska man packa ner träningskläder och badkläder om man ska åka till Oxford?

Ska bli jättekul att komma till Oxford!

2011-07-17 @ 11:04:44
Postat av: Emma

Hej Clara!



Jag tycker det är bäst att ta det säkra före det osäkra. Om bad hamnar på programmet eller om du vill ta en löparrunda på morgonen lär du ångra dig om du lämnade grejerna hemma.



Vi ses snart!

2011-07-18 @ 11:23:49
URL: http://oxfordinjuly.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0