Är du skyddad inför resan?


En av de tråkigaste sakerna i packningen är sjukförsäkringskortet, men det kan också vara den tråkigaste att glömma (näst efter passet). Om man tar med sig ett sådant här blått kort har man rätt att få sjukvård i det EU-land man befinner sig till samma pris som invånarna i det landet. En olycka i Oxford kan annars kosta onödiga tusenlappar och kortet skaffar du gratis. Det bör göras senast 10 dagar innan avresa. Gå hit och knappa in ditt personnummer så löser det sig.

Har du redan skaffat sjukförsäkringskortet? Jättebra! Kontrollera då så att inte giltighetstiden har gått ut. Du bör också kontrollera med försäkringsbolaget hur väl skyddad du är mot andra typer av olyckor, som exempelvis stöld. Det finns mycket som inte täcks av det blåa kortet. Okej, jag vet att det förmodligen är de vuxna som sköter de, men även vuxna kan behöva påminnas eller kanske rent utav läsa den här bloggen. Påminnas idag alltså ;-) När vi väl är utomlands kommer jag och de andra ledarna att hjälpa er om kortet eller försäkringen behöver användas.

Pass är det klart att ni alla har fixat, men kolla en extra gång att giltighetstiden inte har gått ut. Det måste vara giltigt även vid hemresan. Skulle det råka vara utgånget så går inte världen under för det. Ett nytt pass levereras inom 5 arbetsdagar från att du besökt ett passkontor och fotat din snygga nuna (glöm inte att ta med ID-kort). Skulle det vara mindre än 5 arbetsdagar kvar när du läser det här går det fortfarande att fixa ett provisoriskt pass. Det blir dyrare, men du får ändå följa med på resan. Läs mer på polisens hemsida om ni behöver hjälp med detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0